Plan maken voor je nieuwe keuken, 7 handige tips:

Plan maken voor een nieuwe keuken is een lastig en veeleisend proces. Er zijn ook zoveel kleine nuances … Hier zijn 7 eenvoudige en nuttige tips voor het maken van een goed plan voor je nieuwe keuken:

plan maken keuken hoogte bovenkast en afzuigkap

Hoogte bovenkastjes en afzuigkap

Installeer hangende kasten op een minimale afstand van 50 cm tot 80 cm van het werkoppervlak. Voor een goede luchtcirculatie en snelle afvoer van rook en stoom wordt aanbevolen de afzuigkap op een hoogte van 65 cm (voor elektrische kookplaten), 75 cm (voor gas) te installeren.

Juiste afstand tussen keukenkastjes

In het geval uw keukentype parallel is, de minimale ruimte (120 cm) voor toegang tot verschillende objecten en meubels en onbeperkte bewegingsvrijheid.

Lades in de hoek van een keuken

Plaats lades nooit in een hoekkeuken, de kans is groot dat je ze niet opent en het zal oncomfortabel zijn! Precies hetzelfde advies geldt voor de vaatwasser en oven.

Ruimte tot de muur

Laat een ruimte tussen de muur en de laatste kast (zowel gebouwd als opgehangen).

Ruimte tot eettafel

Laat minstens 90 cm ruimte tussen het keukenmeubilair en de eettafel of eiland zodat u zich gemakkelijk kunt verplaatsen.

Ruimte tussen wasbak en kookplaat

Plan een vrije ruimte tussen de spoelbak en de kookplaat (min. 50 cm). En plan geen stopcontacten in de buurt van de spoelbak.

Maak je keuken veilig voor kinderen

Lades kunnen erg handig zijn om veel op te slaan, maar voor kinderen is het ook heel handig om te klimmen. Plaats dus geen ladekasten op plekken waar je niet wilt dat je kinderen gaan klimmen, zoals bij de kookplaat.