Over Stoop Keukens

Het ontstaan van Stoop keukens & Interieur

Het begon allemaal bij Serviceburo Verschoor in Hendrik Ido Ambacht. Mijn vader begon hier te werken in 1982 als servicemonteur. Het bedrijf specialiseerde zich steeds meer in het inbouwen van keukenapparatuur voor de vervangingsmarkt. Dit wil zeggen het plaatsen van deze apparatuur in keukens die al jaren zijn gaan zetten, kromtrekken en verkleuren. Wanneer er nodig werden deuren, frontjes etc. nagemaakt zelfs met de verkleuring nagemaakt.

Als kind was mijn ambitie altijd om timmerman/meubelmaker te worden. Dit met name omdat dit al generatie op generatie in de familie zit. Zo waren ook mijn beiden opa’s timmerman. Waarvan de een scheepstimmerman en de ander bouwtimmerman/uitvoerder. Het duurde dan ook niet lang voor ik bij Serviceburo Verschoor ging werken als bijbaantje en op pad ging om te klussen met opa. Intussen heb ik mijn opleiding als allround timmerman afgerond. Kort hierna heeft mijn vader Serviceburo Verschoor overgenomen waarna ik daar steeds vaker ging helpen.

Scheepstimmerman

Na het halen van mijn diploma als allround timmerman ben ik direct overgegaan tot vervolgopleiding als primair timmerman in de vorm van een BBL opleiding. Vier dagen werken bij een klein bouw/timmerbedrijf en een dag naar school. Daarnaast bleef ik mijn vader en opa bijstaan. Na het afronden van mijn primaire opleiding ben ik gaan werken bij Struik en Hamerslag (jachten bouwer van het hoogste segment) als scheepstimmerman. Al snel bleek dat ik binnen die sector de jongste timmerman was binnen Europa. Na twee jaar volgde er echter een crisis binnen deze sector waardoor mijn contract niet kon worden verlengt. Het was nagenoeg onmogelijk in die tijd elders een baan te vinden vanwege deze crisis. Thuis zitten was voor mij geen optie waardoor ik snel mijn opties ging bekijken.

Timmerbedrijf/Aannemer bouwbedrijf

Er was op dat moment veel werk voor dakdekkers zowel bitumen als pannen. Er werd mij de kans geboden als freelancer als dakbedekker te starten waarbij ik intern werd opgeleid. Na een goede 1,5 jaar miste ik het timmerwerk zo erg dat ik een eenmanszaak start als dak-timmerbedrijf om de twee beroepen te combineren. De opdrachten werden steeds groter waardoor ik afhankelijk begon te worden van onderaannemers zoals loodgieters en elektromonteurs. Al snel ben ik mijn cursussen gaan doen waardoor ook zelf loodgieterswerk en elektra kon doen. Dit kon ook weer worden toegepast binnen het bedrijf van mijn vader. Na enige jaren groeide de klantenkring enorm waardoor het uitbloeide tot een aannemersbedrijf waarbij wij complete woningen incl. het interieur bouwden.

Keukens op maat maken

Omdat bij Serviceburo Verschoor steeds meer de vraag kwam of zei ook nieuwe keukens leverden of keuken renovatie deden. Begon ik samen met mijn vrouw te brainstormen wat wij hiermee konden. Al snel kwam mijn vrouw met het idee om samenwerking aan te gaan met een bestaande Nederlandse fabriek om zo ook nieuwe keukens te kunnen leveren. Na enige tijd was het dan zo ver en zijn wij in 2017 geleden Stoop Keukens gestart.

Eigen label uit Duitse fabriek

In 2018 hebben we een samenwerking gestart met een Duitse Fabrikant. Hier vonden wij een fabriek waar wij geheel onder ons eigen label keukens konden laten produceren. Hiermee kregen wij toegang tot een heel ruim standaard assortiment waarbij er veel mogelijkheden zijn om van maatvoering af te wijken. Waardoor wij tegen een gunstig tarief maatwerk kunnen leveren dat toch binnen het midden/hoog segment valt.

Meubelmaker

Omdat open keukens steeds populairder worden en daarmee de keuken een word met de woonkamer. Zijn wij ook compleet interieur gaan aanbieden. Wij kunnen met ons proces immers ook allerlei andere meubels fabriceren zoals tafels, stoelen, dressoirs, kasten etc. Allemaal van het zelfde materiaal en in de zelfde stijl als de keuken.

Beste leveranciers om klanten blij te maken

Om ons nog verder te kunnen onderscheiden zijn wij met succes op zoek gegaan naar een werkbladen fabrikant waar wij bladen kunnen laten produceren die niet in andere winkels terug te vinden zijn. Wij hebben een partner gevonden op Nederlandse bodem waarbij het mogelijk is dat wij u als klant meenemen naar de fabriek om daar de gewenste plak natuursteen uit te zoeken en vervolgens hier de bladen uit te laten fabriceren. Dit bied de mogelijkheid om bijvoorbeeld een bepaald stuk van de plaat op een specifiek punt in de keuken te laten plaatsen. Denk hierbij aan een bepaalde ader in het marmer die u graag precies in het midden van uw kookeiland wilt. Dit is bij ons dus mogelijk. Ook kunnen wij bij deze fabrikant terecht om bijvoorbeeld u huidige oude natuursteen werkblad er weer als nieuw uit te laten zien. Zo kan hij mat gemaakt worden of juist weer helemaal gepolijst worden.

Onverwoestbare keuken

Dit was voor ons echter nog niet genoeg. In ons achterhoofd bruiste continue het idee om een eigen keuken te ontwerpen die nagenoeg onverwoestbaar is. Een keuken van zulke hoge kwaliteit dat deze bij wijze van als erfstuk meer verhuisd kan worden. Al snel begonnen wij prototypes te maken waar wij tests op uit gingen voeren om te kijken wat er verbeterd kon worden. Met als resultaat een keukenkast die letterlijk als voetbal gebruikt werd op een betonvloer maar behalve krassen en deuken nog steeds heel en haaks was. Kortom deze beschadigingen zijn door opnieuw te spuiten vrij simpel weer weg te werken. Intern werd dit prototype dan ook al snel de “onverwoestbare” keuken genoemd. Vanaf het voorjaar van 2020 is deze keuken dan ook te koop.