Keuken laten maken door een timmerman
De timmerman bestaat al zolang als dat er met hout gewerkt word. De meeste Nederlandse steden hadden vroeger een stadstimmerman of schrijnwerker in dienst die hielp bij alles wat gebouwd , ontworpen en gerestaureerd moest worden.
Nu is de timmerman veel betrokken bij klussen in en om het huis. Het plaatsten van wanden , het inkorten of afhangen van deuren, het plaatsen van kozijnen. Maar ook maatwerk zoals kasten maken in de keuken en rest van het huis.
Bij de aanschaf van een keuken denk je waarschijnlijk direct aan een keukenspeciaalzaak waar je een prefab keuken uitzoekt. Het kan zijn dat jij gelijk slaagt voor de keuken die je zoekt. Wanneer jij echter een keuken hebt die niet recht en hoekig is, of wanneer jouw smaak afwijkt van wat je in de winkel vindt, moet je verder denken. Je kan dan een keuken laten maken door een timmerman. Of het nu gaat om een kast op maat maken of het plaatsten van een wandje. Deze zijn bedreven in het maken van verbindingen van hout voor in uw interieur. Een keuken valt daar ook onder.
Waarom zou je een Keuken laten maken door een timmerman
Een keuken die je in de winkel koopt is in geen enkel opzicht te vergelijken met een keuken die je laat maken. De keuken in de winkel is namelijk een massa product. De materialen zijn dan wel heel divers; de maatvoering is doorgaans redelijk standaard. Een keuken die je op maat laat maken heeft als voordeel dat de kasten in een eigen indeling worden gemaakt. Daarbij staat de gebruiker centraal. Als u echt een unieke keuken wenst met echt unieke details ,dan kiest u voor een timmerman die uw keuken komt inmeten en advies geeft vanuit uw ruimte. Het grootste voordeel van een timmerman is, dat de ruimte tot op de millimeter nauwkeurig wordt benut.
Hoeveel kost het om een Keuken laten maken door een timmerman
Het prijskaartje van een keuken die op maat wordt gemaakt valt niet zomaar te bepalen. Het is namelijk bepaald door een aantal factoren die niet echt een vaste waarde hebben. Je mag denken aan de kostenposten materiaal en arbeidsloon. De hoeveelheid materiaal is niet van tevoren vast te stellen, evenmin als het aantal uren arbeidsloon. Zo kun je een mooie, maar eenvoudige keuken hebben voor ca. €15.000,-, of een keuken met de meest geavanceerde apparatuur en allerlei slimmigheidjes die het gebruik van je keuken nog makkelijker maken voor plusminus €45.000,-.
Hoe is het prijskaartje opgebouwd
Het prijskaartje van het bouwen van een keuken heeft uw zelf in de hand door uw keuzes. We hebben ze voor u op een rijtje gezet.
- Functionaliteit en design. Wilt uw een keuken laten bouwen die vooral functioneel is maar waar weinig specifiek design bij komt kijken of keuken die een speciaal design heeft met specifieke afwerking en hout soort?
- Hoe groot moet de keuken worden. De maat doet ertoe. Dat is zeker het geval wanneer je een keuken gaat laten maken. Een grote keuken betekent immers veel meer werk dan een kleine keuken. Bovendien zal een grote keuken veel meer kastjes en werkruimte omvatten dan een kleine keuken. Dit zorgt ervoor dat de meubelmaker of timmerman er veel meer werk aan heeft.
- Voor welke gebruikersgroep is de keuken. Is het een keuken die bedoeld is voor een klein gezin waarbij sprake is van normaal huishoudelijk gebruik; dan wordt daar een bepaald kostenplaatje aan verbonden. Is de keuken echter bedoeld voor een zorginstelling waar de gebruikers motorisch wat minder sterk zijn en waar de materialen bovendien aan veel meer specifieke veiligheidseisen moeten voldoen; dan zal het prijskaartje hoger zijn.
- Wat voor inbouwapparatuur komt er in de keuken.
- Wat voor kranen worden er gebruikt? Wilt u een koken waterkraan, of een gewone keukenmengkraan?
- Wat voor houtsoort wilt u gebruiken voor u keuken? Echt hout, fineer, multiplex, spaanplaat of MDF
- Wat zijn de overige materialen die gebruikt worden.